این کتاب خروجی پروژهی " طراحی طرح جامع کسب و کار منطقهی ویژهی علم و فناوری یزد" به کارفرمایی پارک علم و فناوری یزد می باشد که منجر به تصویب طرح منطقه ویژه علم و فناوری(اواخر سال 1393) در شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری کشور گردیده است (به عنوان اولین منطقهی ویژهی علم و فناوری مصوب کشور).
این کتاب در پنج فصل ارائه گردیده است. فصل اول، به معرفی مناطق ویژهی علم و فناوری و سیر شکلگیری آن در ایران و استان یزد اختصاص دارد. در فصل دوم کتاب، سیر شکلگیری و برخی از تجارب بین المللی در ایجاد مناطق ویژهی علم و فناوری مورد توجه و تامل قرار گرفته است. این فصل، تجارب تعدادی از کریدورهای برتر دنیا را در سرفصل های " نحوهی شکلگیری و زمینهی اصلی فعالیت"،" ساختار مدیریت و عناصر موجود در منطقهی ویژه"، " ارکان استراتژیک منطقهی ویژه"، "برنامهها و فعاليتهاي اصلی منطقهي ويژه" و " عوامل جذابیت منطقهی ویژه" معرفی نموده است. فصل سوم کتاب، راهبردهای کلان در طراحی و توسعهی منطقهی ویژهی علم و فناوری یزد، طراحی و مبنای تدوین مدل بومی کسب و کار(فصل چهارم) و برنامه های توسعه (شامل برنامه راهبردی و عملیاتی، بازار، برنامه سازمانی و برنامه مالی (فصل پنجم)) این منطقه قرار گرفته است.
لازم به ذکر است که به منظور تدوین مدل بومی کسب و کار منطقه، ابتا الگوهای کسب وکار و مدل های معتبر برررسی شده و سپس مدل بومی برای این منطقه طراحی گردیده است. در پیوست اول و دوم این کتاب نیز به ترتیب ظرفيتهاي قانوني پشتيباني از منطقهي ويژهي علم و فنآوري استان يزد و اساسنامه و ساختار پيشنهادي سازمان منطقهي ويژهي علم و فناوري يزد ارائه و تشریح گردیده است.
پروژه پشتیبان این کتاب توسط تیم تخصصی زیر انجام پذیرفته است:
- محمد صالح اولیاء
- مریم اعتمادی
- اقبال اولیاء
- عزیزه امرالهی
- داریوش پورسراجیان
- سیدمجتبی حسینیپور
- امیر حیدری
- حسین دستخوان
- نوید دهقانباغی
- کوثر روشنی
- حسین رحیمی
- عباس زارع بنادکوکی (مدیر پروژه)
- شهرام شکوهی
- اکرم فداکار
- محمد قویدل
- میثم کوچکزاده
مدیریت پروژه مذکور بر عهده آقای مهندس عباس زارع بنادکوکی و تدوین کتاب توسط کادر اجرایی شرکت سامان آوران توسعه انجام پذیرفته است.
لازم به ذکر است که این کتاب توسط انتشارات نیکو روش به چاپ رسیده است.
تهیه و تنظیم: عباس زارع بنادکوکی